Vår Story

Vision: Förändra branschen och bli störst i Europa!

 Värdeord: Tillgängliga / Lösningsorienterade / Ärliga


Din synlighet - vår passion!

Skyltstället är en rikstäckande franchisekedja med lokala kontor från Malmö i söder till Kiruna i norr. Varje lokalkontor är en helhetsleverantör inom varumärkesprofilering. Genom att vara en del av en kedja får kontoren tillgång till ytterligare kompetens, kontakter och erfarenhet. 

Vårt mål är alltid att sätta dig som kund i fokus och hitta den exponering som passar dig. Därför är vi angelägna om att utreda dina behov och önskemål innan vi presenterar en lösning. 

Genom att förverkliga dina idéer med hjälp av våra innovativa skylt- och exponeringslösningar synliggör vi ditt budskap på bästa möjliga sätt. 

​Centraliserad tillverkning

Skyltställets medarbetare fokuserar alltid på dig som kund och dina behov. Vi lägger all vår energi och expertis på att hjälpa dig synliggöra din verksamhet och ditt varumärke på absolut bästa sätt.

Det är tack vare en centraliserad produktion som vi kan arbeta på det här sättet. Det möjliggör för våra franchisetagare att ägna sig åt försäljning och kundvård i stället för produktion och fraktlösningar.

Skyltstället samarbetar med ett antal noggrant utvalda leverantörer som är specialister på just sina produkter. Tillsammans säkerställer vi kvalitativa och effektiva processer för tillverkning och logistik vilket kommer våra lokala kontor till godo och i slutänden gynnar dig som kund.


ISO 9001 & 14001

För att driva en organisation framåt måste den ledas på ett systematiskt och metodiskt sätt. Skyltstället är stolta över att vara ISO-certifierade vad gäller kvalitet och miljö.Företagshistorik

Skyltstället har sitt ursprung i ett företag i Borlänge med namnet ”Gravyrcentralen” som startades 1985. Här arbetade man med gravyr på olika produkter bland annat skyltar. 

Hösten 2011 förvärvades verksamheten av 3 bröder (Samuel, Rickard & Pontus Eriksson) som flyttade hem till Borlänge igen efter några år utspridda i Europa. Verksamheten förvärvades med ett tydligt mål om att expandera som en kedja över hela landet och namnet byttes ut.

Idag heter vi Skyltstället och det beror helt enkelt på att Skyltstället är ”stället för skyltar”. 

Under årens lopp har Skyltstället breddat sitt utbud av produkter och tjänster för att idag kunna erbjuda ett riktigt stort sortiment. Detta gör oss till en mycket kompetent helhetsleverantör för din varumärkesprofilering.

 • 2011 förvärvas Gravyrcentralen av Eriksson Business Group AB
 • 2012 utarbetades det franchisekoncept som företaget idag expanderar med.
 • 2013 öppnades i Stockholm det första franchisedrivna kontoret.
 • 2014 startar kedjan sin expansionsresa på allvar.
 • 2015 kliver SweProd Graphics in sig som delägare i verksamheten och produktionsledet utvecklas ytterligare.
 • 2016 lanseras det effektiva och kvalitetssäkra (egenutvecklade) affärssystem som alla inom Skyltstället arbetar med.
 • 2017 finns Skyltstället representerade med kontor över hela Sverige.
 • 2019 lanserar Skyltstället att "Hyra" sina produkter.
 • 2020 25 lokala kontor etablerade
 • 2021 SweProd Graphics blir ensam ägare
 • 2022 Skyltstället satsar på en central säljorganisation som komplement till franchisetagarna