Välkommen!

Vill du bli kontaktad?

Frågor & svar

Man kan inte veta allt. Vi har därför samlat vanliga frågor och svar här så du enkelt kan hitta svar. Skulle det vara så att du inte hittar just din fråga, kontakta oss så hjälper vi dig.

Vanliga frågor

Har ni egen produktion?

Skyltstället har ingen egen produktion. Istället arbetar vi med ett flertal avtalsleverantörer för att säkerställa att vi kan erbjuda våra kunder de bästa produkterna på marknaden. På så sätt får våra kunder EN kontaktperson för alla produkter du kan tänka dig.

Hur lång är leveranstiden?

Leveranstiden varierar beroende på produkt och utförande. Vanligtvis kan du förvänta dig en leveranstid på två dagar till fyra veckor. Vi rekommenderar att du kontaktar oss för att få en exakt uppskattning baserat på dina specifika behov.

Kan ni hjälpa till med montage av skyltar?

Självklart! Vi på Skyltstället är med dig från början till slut och strävar efter att göra din upplevelse så smidig som möjligt. Vi samarbetar med kunniga montörer över hela landet för att säkerställa att din skylt monteras på ett professionellt, snyggt och säkert sätt.

Behöver jag bygglov för min fasadskylt?

Utgå från att du alltid behöver bygglov för din skylt. Regeln är att allt över 1m² kräver bygglov. Bygglovsreglerna skiljer sig från kommun till kommun så det är svårt att säga vad som gäller just dig. Skyltstället hjälper dig att ansöka om bygglov och är med dig hela vägen från idé till monterad skylt.

Hur lång tid tar det från att jag kontaktar er tills min fasadskylt är på plats?

Det är svårt att svara på hur lång tid processen tar. En fasadskylt kräver nästan alltid bygglov och man vet aldrig hur lång tid det tar att få. Vi gör dock vårt yttersta för att hålla processen så effektiv som möjligt och se till att din skylt kommer på plats så snabbt som möjligt. Kontakta oss för att diskutera din specifika situation och få en bättre uppfattning om tidsramen. 

Grafiska frågor

Vilket filformat behövs?

Produktionsunderlag ska levereras som enskilda PDF:er lämpade för utskriftskvalitet.
För tunga filer med mycket eller stora bilder rekommenderas att använda JPG-komprimering i hög eller maximal kvalitet för att hålla ner filstorleken.

Vilket filnamn ska jag ha?

Namnge filerna så utförligt som möjligt och gärna med mått innan de skickas till oss. Exempelvis: ”Företag_plåtskylt_fasad_6000x3000mm_50%.pdf”.

Vilka färgprofiler använder ni?

Vi använder CMYK-profilen Fogra 39 genom hela vårt flöde. Undvik att använda RGB-profiler om du vill säkerställa ditt kulöromfång.

Vilken upplösning behövs?

För mjuka material som vepor, beachflaggor och flaggor rekommenderas en upplösning på omkring 75ppi. Hårdare material som planprintas, och rollup- och popupvåder kräver 120-150 ppi. Pappersprodukter bör ligga på minst 300 ppi.

Tänk också på att upplösningen för storformatstryck också beror på betraktningsavståndet. Våra rekommendationer baseras på ca 1m avstånd så ska trycksaken sitta på mer än 5-10 meter räcker 50 ppi gott och väl.

Copyright. Skyltstället.